Audiologisch centrum

14 Apr
2021

Zorg en zorggebouwen zijn uiteraard onderdeel van een gezonde stad. In Amersfoort hebben wij in 2001 het interieur van het het Audiologisch Centrum gerenoveerd. Een plek waar gehoor- en taaldiagnostiek en advies voor hoorhulpmiddelen worden gegeven. Bijna 10 jaar na de eerste ingebruikname was de vraag naar uitbreiding actueel en werd SVP gevraagd als architect om te onderzoeken hoe het oppervlak van het Audiologisch Centrum verdubbeld kon worden.

Een uitvoerige haalbaarheidsstudie wees uit dat de locatie geen uitbreiding op de begane grond toestond, maar ook dat de bestaande fundering niet gedimensioneerd was op een extra laag. Bovendien was het uitbreiden/verbouwen van het Audiologisch Centrum een zeer complexe opgave omdat het dagelijkse gebruik door moest blijven gaan tijdens de bouw en de metingen die uitgevoerd worden zeer gevoelig zijn en zonder trillingen uitgevoerd dienen te worden. SVP heeft uiteindelijk dit complexe vraagstuk opgelost door een model te tekenen waarbij een nieuw gebouw over het bestaande heen is gezet. Het nieuwe gebouw heeft een eigen fundering en staalconstructie los van het bestaande gebouw, een zogenaamde tafelconstructie. Intern zijn er verbindingen gemaakt door middel van een lift en twee trappenhuizen. Zo kon het Audiologisch centrum door functioneren tijdens de bouw maar heeft het gebouw ook een nieuwe, frisse uitstraling gekregen.

Download het bestand

Laatste nieuwsberichten