Brouwerij Nobelhorst opgeleverd

8
Sep
2022

Zelf presenteert Gemeente Almere deze wijk als ‘een gemoedelijk dorp binnen een stad', de eerste fase van het nieuwe stadsdorp Nobelhorst. Door SVP Architectuur en Stedenbouw in samenwerking met gemeente Almere en in opdracht van Ymere en Dura Vermeer ontworpen. Dit gebeurde o.a. tijdens de ‘SVP Pressurecooker' sessies waarbij integraal naar stedenbouw, openbare ruimte en architectuur wordt gekeken.

SVP heeft als architect ook meerdere woongebouwen en buurtjes ontworpen in het stadsdorp. Na de ‘Melkfabriek’, het ‘Nobelhuis’ en de ‘Boomgaardbuurt’, is recent ook de ‘Brouwerij’ opgeleverd (zie foto). Deze projecten passen in de thematische aanpak van de gebiedsontwikkeling en dragen bij aan de identiteit van het stadsdorp. De aanpak én het resultaat van Nobelhorst zijn echt onderscheidend.

Zo is iedereen die in deze wijk woont, automatisch lid van een buurtschap. De bewoners delen hierin onder andere gezamenlijk een buurtkavel voor een bestemming naar keuze. Dit draagt bij aan het ontstaan van een hechte gemeenschap die passend is in een dorp. Buurtbewoners noemen het een geslaagde wijk en beleven het wonen in Nobelhorst ook echt als ‘dorps’- het bewijs dat de aanpak die is gekozen door de ontwerpers en ontwikkelaars wérkt.

In 2013 was de eerste oplevering in het gebied, hoog tijd om weer te fotograferen en te kijken hoe het nú met de wijk gaat. Nieuwe foto's zijn hier te bekijken.

Download het bestand

Laatste nieuwsberichten