Hof van Liz is voor alle Leusdenaren

29 Apr
2021

De bouw van Hof van Liz is gestart. ”In Hof van Liz wordt gebouwd voor Leusdenaren uit verschillende doelgroepen. Dat is waar wij als gemeente voor staan”, zegt wethouder Erik van Beurden in het artikel van het AD. De ruim 100 woningen zullen voor de helft als sociale huurappartementen verhuurd worden door Woningstichting Leusden.

SVP-er Marjon Mors, architect van dit gebied vertelt: “Het was een ontzettend leuk project om te doen, want op het moment dat je een buurt in zijn totaliteit vorm mag geven en integraal naar stedenbouw, architectuur en landschap mag kijken, kun je met elkaar echt meerwaarde creëren. Om die reden zijn we ook de samenwerking aangegaan met Adviesbureau Haver Droeze als landschapsarchitect. De stedenbouwkundige opzet, de openbare ruimte en de architectuur vormen een geheel met elkaar, waardoor Hof van Liz een eigen identiteit krijgt. Zodra je het buurtje in komt rijden, herken je gelijk je thuis.

Door zowel bij de appartementengebouwen als de woningen dezelfde materialen en details toe te passen, is alles overduidelijk familie van elkaar en wordt Hof van Liz een samenhangend buurtje. Dat vonden we heel belangrijk. Ik kijk ernaar uit om straks een rondje door het hof te lopen en te ervaren wat wij voor ogen hebben." Lees hier meer. Interesse? Klik hier.

Laatste nieuwsberichten