Klimaatweek 2022

4
Nov
2022

Bij SVP kiezen we voor het groene verhaal. Dagelijks dromen wij over de invulling van een prachtige natuurinclusieve wereld. En met ons zijn er nog veel méér ontwerpers die deze dromen omzetten in toepasbare ideeën en dit uitdragen met schitterend beeldmateriaal. Beelden die hoop geven dat de omwenteling die nodig is, voor iederéén een mooiere wereld oplevert.

Neem ons stedenbouwkundig ontwerp Buurtschap Crailo. Een voorbeeld van de kernwaarden uit het ambitiedocument is het bouwen aan een natuurlijk ecosysteem. Niet alleen een fijn leefklimaat maken voor de mens, maar ook voor de ‘big 5’ belangrijkste dieren die hier hun habitat hebben. Of het architectonisch ontwerp voor de International School Utrecht. Een gebouw waarbij verschillende klimaatadaptieve ideeën zijn toegepast die óók voor de gebruikers een dagelijkse meerwaarde opleveren. Zoals waterberging op het groene dak, tuinen met inheemse beplanting (biodiversiteit en educatieve functie) en een terrassenlandschap als schoolplein, grenzend aan natuurgebied Amelisweerd. Wat ons betreft worden deze dromen werkelijkheid!

'Big 5' in Buurtschap Crailo
ISUtrecht
Terrassen als schoolplein bij ISUtrecht

Download het bestand

Laatste nieuwsberichten

klimaatweek nationaleklimaatweek klimaatadaptief klimaatneutraal natuurinclusief duurzaamheid svp architectuur stedenbouw crailo waterberging biodiversiteit isutrecht