Lombok voortgang

22
Nov
2022

Lombok, een integraal plan langs het spoor in Gemeente Gouda. Een nieuwe wijk in de bestaande stad als integraal plan ontworpen door SVP Architectuur en Stedenbouw.

De ambitie voor deze nieuwe wijk is helder; ontwerp een nieuwe, groene buurt voor een gevarieerde groep, stedelijk georiënteerde, bewoners. Gezinnen met én zonder kinderen, vitale ouderen en empty nesters uit Gouda en omgeving. Het wonen in de wijk is klimaatadaptief wonen in het groen. Het is daarnaast óók wonen op een plek die verbindt met het spoor, die verbindt met het centrum van de stad én die verbindt met het Van Bergen IJzendoorn park. Alle woningen zijn georiënteerd op de centrale groene ruimte die ontmoeting en sociale veiligheid stimuleert.

De architectuur is door SVP ontworpen als moderne variant op de stijl van de architectuur in de reeds aanwezige bebouwing rondom Lombok.

Onze opdrachtgevers Blauwhoed en Gebroeders Blokland hebben de wijk inmiddels de naam Parcour gegeven.

De volledige projectinformatie staat onder Projecten op deze website.

Hieronder vertellen Debby van der Werf (ontwikkelingsmanager van Blauwhoed) en onze architect Jan Hoedemaker de achtergrond over het ontstaan en de voortgang van het project.

Download het bestand
woonwijk klimaatadaptief svp architectuur stedenbouw stedebouw gouda blauwhoed blokland grondgebonden woningen jan hoedemaker lombok parcour woningen ontmoeting sociale veiligheid