Overeenkomst getekend voor nieuwbouw International School Utrecht

9
May
2022

De realisatie van ons ontwerp voor de nieuwbouw van de International School Utrecht op Utrecht Science Park is weer een stap dichterbij. Het schoolbestuur, bestaande uit NUOVO Scholen en SPO Utrecht, en de Gemeente Utrecht bezegelden hun samenwerking met de ondertekening van de financiële overeenkomsten.

In ons ontwerp voor de nieuwe campus staat verbinding centraal. Verbinding met mensen, verschillende culturen en de natuur. Beweging, dans, theater, muziek en sport krijgen daarbij een belangrijke plek in de school. Al die functies komen samen op de gezamenlijke groene dakterrassen, die zich uitstrekken langs de gehele achtergevel. Deze dakterrassen zijn in de laatste ontwerpfase zelfs nog groener geworden dan ze al waren, om beter in te spelen op waterbuffering, hittestress en biodiversiteit in en om het gebouw. Hierop hebben we recentelijk ‘groen licht’ gekregen van de commissie Welstand. Wat ons betreft kan de bouw niet snel genoeg beginnen!

Het ontwerp voor de International School Utrecht is van SVP Architectuur en Stedenbouw en CROSS Architecture, in samenwerking met Adviesbureau DWA, Pieters Bouwtechniek en Copijn Landschapsarchitecten. Hier kan je meer lezen over het project.

Download het bestand

Laatste nieuwsberichten