Passantenpension, een bijzondere nieuwkomer in de buurt

7
Jul
2022

Met zijn maatschappelijke rol wordt het Passantenpension op het Centrumeiland Amsterdam (IJburg) een bijzondere nieuwkomer in de buurt. Een mooie houtbouw opgave voor SVP , in opdracht van Gemeente Amsterdam. Een uitnodigend gebouw, bedoeld als tijdelijke opvang voor z.g. 'plotselinge thuislozen' (na echtscheiding, uitzetting etc). De 55 studio’s die in het gebouw gepland zijn zullen deze bijzondere doelgroep een fijne eigen plek bieden.

Het gebouw van het Passantenpension heeft een constructie van CLT, voldoet aan de nieuwste BENG normen en een wadi in de natuurinclusieve tuin (daarom niet vrij toegankelijk).

Op elke verdieping is ook ruimte voor en gezamenlijke wasruimte en ontmoetingsplek en ruimte voor werk- en overlegplekken voor de medewerkers. Op de bovenste verdieping bevindt zich het dakterras, waardoor ook een mooie gezamenlijke buitenruimte is gecreëerd. Op de begane grond bevindt zich verder de nieuwe Buurtkamer van Centrumeiland. Deze heeft een aparte ingang, toegankelijk voor de hele buurt, maar kan ook gebruikt worden door de tijdelijke bewoners van Passantenpension.

In samenwerking met Adviesbureau Lüning . Ingenieurs in houtconstructies, Merosch, Bouw Kostenadviesburo Fokkens en voor de toekomstige gebruikers HVO-Querido en Stadsdeel Oost.

Ga hier naar de projectpagina op onze website.

Download het bestand

Laatste nieuwsberichten