Selectie passantenpension gewonnen!

18 Mar
2021

SVP heeft de selectie gewonnen om het Passantenpension op Centrumeiland in Amsterdam te ontwerpen. Een Passantenpension is een tijdelijke woonplek voor mensen die plotseling geen woning hebben en er per direct een nodig hebben. De bewoners van het Passantenpension hebben een grote verandering in hun leven meegemaakt, vaak plotseling en ongewenst. Om dit te kunnen verwerken is een eigen plek noodzakelijk. Hoewel de studio’s klein en sober zijn, wordt de ruimte slim benut om alles netjes een plek te geven.

De 55 studio’s en een buurtkamer zijn efficiënt ontworpen. Wanneer de bewoners behoefte hebben aan sociaal contacten afleiding, zoeken ze de levendigheid van de Buurtkamer op. Dat is de plek voor ontmoetingen met buren en buurtgenoten; een huiskamer voor het pension en een schakel in het sociale en ondernemende leven van de buurt. De gevelluiken geven de bewoners vrijheid om zich terug te trekken in alle rust en privacy, of juist licht binnen te laten komen.

Een natuur inclusieve tuin, de opvallende gevel en een duurzame houtconstructie hebben ervoor gezorgd dat dit pension is opgemerkt tussen de ander inzendingen en dat we aan de slag mogen met deze prachtige opdracht.

Laatste nieuwsberichten