Award Label
Award Label
overzicht projecten

Woningen in hout

Circulair bouwen met een historische gevel

Kansen in de stikstofcrisis

De stikstofcrisis maakt pijnlijk zichtbaar dat veranderingen nodig zijn in de bouw en deze veranderingen vragen om lef en durf. Nú is de tijd om te innoveren en de keuze voor houtbouw is voor de hand liggend. Niet alleen is hout een hernieuwbare grondstof, het slaat ook CO2 op en tijdens de productie van kant en klare wanden en vloeren wordt nauwelijks stikstof geproduceerd. Voor die innovatie is SLiM in HOUT opgericht, een initiatief van SVP en MD2A, gericht op kennisdeling en productontwikkeling.

Op uitnodiging van architectenbureau MD2A werken wij zo samen aan de inzet van geprefabriceerde houten casco’s in een project in Rotterdam. In binnensteden is weinig ruimte om te bouwen. Niet alleen om te verdichten, maar er is ook amper ruimte voor een bouwplaats. Dat is in dit project ook het geval omdat er een trambaan voor de deur ligt. Hierdoor worden we gedwongen om te kijken naar het snelste, efficiëntste en slimste proces. Omdat de achtertuin de bouwplaats wordt is een proces ontwikkeld waarin het gehele casco vanuit de tuin kan worden aangevoerd en opgebouwd. Daarnaast worden alle componenten geprefabriceerd, zo ook de badkamer die modulair en herbruikbaar wordt ontworpen.

Slimmer bouwen

Veel panden in de binnenstad van Rotterdam moeten (grotendeels) worden gesloopt omdat de fundering te slecht is. In plaats van traditioneel bouwen worden de casco’s in dit plan in hout teruggebouwd, met behoud of herbouw van de bestaande gevels en bijzondere ornamenten. Daarnaast recyclen we bestaande houten balken als gevelbekleding of meubelen. Deze logistieke puzzel vlak naast de trambaan zorgt er niet alleen voor, dat forse vermindering van CO2 uitstoot plaatsvindt door gebruik van CLT hout, maar stelt ons ook in staat om slimmer en dus beter en sneller te bouwen.

Hoewel er nu specifiek voor de Zaagmolenstraat in Rotterdam ontworpen en gebouwd wordt, is dit de proeftuin voor een standaard methodiek die straks op tal van plekken toegepast kan worden.

No items found.
Meer weten over dit project
stel je vraag
No items found.

Nog meer zien van SVP?

No items found.
Architectuur
Binnenstedelijk
Wonen
Before After

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6
"blockquote"

<quote_01>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_01><quote_author_01> - naam persroon<quote_author_01>

<quote_02>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_02><quote_author_02> - naam persroon<quote_author_02>

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Before After
Ondertitel van een afbeelding
Block Quote
- person