Toekomstbestendige gebiedsvisie

13
Oct
2023

Hoe blijft Bussum-Zuid in de toekomst een vitale, veilige en duurzame wijk? Wij zijn sinds enige tijd bezig met een gebiedsvisie voor deze wijk. Een sfeervolle wijk met bijzondere gebouwen en mooie details in de architectuur, met veel groen, maar óók veel stenen. Met weinig uitbreidingsmogelijkheden in de wijk zelf, zoekt SVP naar kansen hiervoor.

De wijk bestaat uit twee delen, de Westereng en de Oostereng. Twee delen met verschillen in architectuur (variërend van jaren 50 tot jaren 80), verschillen in leefstijl van bewoners, maar ook overeenkomsten. Tijdens klankbordbijeenkomsten met bewoners blijkt dat zij de wijk met name waarderen door de nabijheid van de Bussumerheide en de kleinschaligheid van voorzieningen. Een minder aspect van de wijk is de verkeersveiligheid.

De komende tijd gaan wij ervoor zorgen dat het karakter van de wijk wordt versterkt en dat de plannen voor de buurten een meer concreet vervolg krijgen. Genoeg te doen!

De wijk in Bussum-Zuid

Kleinschalige voorzieningen verspreid door de wijk.

Download het bestand
svp architectuur stedenbouw gemeentebussum bussumerheide oostereng westereng gebiedsvisie gemeente gooise meren wederopbouwwijk mobiliteit stationsgebied