Gewonnen!

25
Sep
2023

Gewonnen! Dankzij vruchtbare dialoogsessies met opdrachtgever Marnix College en ICS Huisvestingadviseurs hebben wij de droom van het Marnixcollege uit Ede weten te vertalen tot een visie die nauw aansluit bij de selectie uitvraag.

De slogan van het Marnixcollege is Samen school maken, de onderwijsvisie van de school wordt gekenmerkt door een verdeling in junioren en senioren. In onze visie voegen wij het programma van de twee huidige schoolgebouwen samen in één nieuw en eigentijds gebouw. Het ontwerpteam, SVP en Copijn landschapsarchitecten, bedacht een ‘loper’ om beide groepen te verbinden. Via de loper komt de stroom van leerlingen, docenten en bezoekers samen in het ‘hart’ van de school. Hier zijn de verschillende clusters zichtbaar in een verrassende ontmoetingsplek. Het hof buiten kenmerkt zich in een groene omgeving met verblijfsplekken, sportvelden en fiets parkeren.

De eisen wat betreft duurzaamheid zijn door SVP ‘meetbaar én zichtbaar’ in een transparant concept beschreven volgens de selectie commissie. In dit concept zijn wij uitgegaan van ‘sharing layers’. Met partners Mobius en Feniks wordt het concept ‘Frisse Scholen’ verder uitgewerkt. Belangrijke aspecten hiervan zijn voldoende daglicht, een goed binnenklimaat en verbinding met buiten. Bremen Bouwadviseurs en Pieters Bouwtechniek completeren het ontwerpteam wat betreft het optimaliseren en uitvoerbaar maken van het ontwerp.

Beelden afkomstig uit de visie van het ontwerp

Download het bestand
marnixcollege ede middelbaar onderwijs school leerlingen studenten scholenbouw svp architectuur stedenbouw architectuuropdracht