Gewonnen!

5
Sep
2023

In de nieuwe huisvesting van middelbare school ROER college Schöndeln in Roermond zetten we de gevels open! Een unieke onderwijsvisie, waarin ‘outdoor learning’ principes doorklinken, heeft SVP vertaald naar een ontwerpvisie waarin leerlingen zich zowel binnen als buiten de gebouwen midden in de natuur bevinden.

In het terrassenlandschap van het Roerdal wordt een campus gerealiseerd met losse gebouwen. Elk gebouw krijgt een eigen identiteit, passend bij het onderwijsdomein én een directe relatie met de prachtige omgeving, een lang gekoesterde droom van SVP partner/architect Gideon de Jong.

De selectiecommissie was net zo overtuigd als het ontwerpteam, SVP en Copijn landschapsarchitecten, dat de unieke ligging van deze school niet onbenut mag blijven bij het realiseren van het nieuwe ROER College. Wanneer een sterke relatie met buiten onderdeel uitmaakt van het lesgeven levert het niet alleen betere prestaties en betere gezondheid op, maar bevordert het ook de creatieve ontwikkeling van leerlingen.

Inmiddels zijn wij begonnen met de eerste stappen van het ontwerp, waarin zowel leerlingen als docenten betrokken worden.

Download het bestand
scholenbouw onderwijs natuurdichtbij duurzaam gezondescholen natuureducatie groenonderwijs vernieuwing verandering buitenonderwijs buitenspelen Roermond Stichting Onderwijs Midden-Limburg Roerdal middelbaar onderwijs school