Industrieel bouwen met SVP

26
Nov
2022

Hoe kun je in een na-oorlogse wederopbouw wijk in Amsterdam-Noord een andere doelgroep aantrekken en zorgen voor een nieuwe levendigheid? Deze vraag kreeg SVP van Trebbe Bouw BV via opdrachtgever De Alliantie. Op de hoek van de Botterstraat en de Loggerhof in Banne Zuid is een plot vrijgemaakt voor de bouw van 18 eengezinswoningen (sociale huur).

Situatietekening en impressie van het ontwerp.


Het concept van de woningen is gebaseerd op het Trebbe Basis Wonen product. Binnen de technische randvoorwaarden van het Basis Wonen product heeft SVP een gevel ontwikkeld die past binnen de unieke stedenbouwkundige context die deze buurt heeft.

De (SVP)gevel van de basiswoning van Trebbe.

Daarnaast hebben wij een eigen signatuur aan het woonblok gegeven door het ontwerp van een bijzondere tuinmuur, voorzien van een expressief vormgegeven tuinhek. Deze koppelt de twee korte rijen woningen aan elkaar. Hierdoor ontstaat een alzijdig volume dat net als de bebouwing van de omliggende hoven de identiteit van het hof bepaalt. De woningen voegen zich op deze manier goed in de stedenbouwkundige structuur in deze buurt, een buurt die nu grotendeels bestaat uit portiek-ontsloten appartementen.

Zicht op de tuinen met het bijzonder vormgegeven hek.

Dit project laat eens te meer zien waar de stedenbouwkundige en architectonische ontwerpkracht van een ruimtelijk ontwerper ligt in combinatie met het bouwen van een woning die industrieel wordt gefabriceerd.

Download het bestand