Ondertussen in...

6
Oct
2023

We gingen terug naar het door ons in 2010 ontworpen woon-zorgcomplex Horstwaarde.

Een kleinschalige zorgomgeving voor ouderen met dementie in Nederhorst den Berg. Horstwaarde is ontworpen als een dorpse locatie, met een vriendelijk gebouw en glazen corridor die uitzicht geven op de (later) aangelegde dementievriendelijke tuin. Binnenin het gebouw zorgen de gedeelde voorzieningen voor een echt thuis gevoel. Horstwaarde is daarmee een unieke woonomgeving voor deze groep mensen, waar men elkaar kent en zich veilig voelt.

De bewoners zijn onderdeeld in kleine groepen van zeven of acht personen en wonen in een huiselijke omgeving. In totaal zijn er drie woongroepen. Gezamenlijk brengen zij de dag door in de gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Bijzonder aan deze locatie is is dat Horstwaarde beschikt over 2 luxe-appartementen die bestemd zijn voor echtparen waarvan beide partners dementie hebben of door echtparen waarvan één van beide partners dementie heeft.

Horstwaarde scoort een 9,4 op de Zorgkaart NL. Iets waar wij ook best trots op zijn!

Fotografie: Pamela Mooij Photography

Download het bestand
ouderenhuisvesting participatie seniorenhuisvesting seniorenwoningen woonzorgwoningen svp architectuur stedenbouw amerhorst amersfoort zorggroep amaris horstwaarde nederhorst den berg zorgcomplex dementie huiskamergevoel