Spaarne Gasthuis

1
Feb
2023

De aftrap is genomen voor de vernieuwing van het Spaarne Gasthuisterrein volgens het masterplan van SVP en DS Landschapsarchitecten. Locatie Zuid van het Spaarne Gasthuis in Haarlem wordt de ‘Gasthuisbuurt’, een levendige en vitale buurt waar zorg en wonen samenkomen in een veilig en gezond leefgebied, met de inspirerende naam 'Healthy Valley'.

Gezondheid dus, maar niet alleen voor patiënten, ook voor medewerkers, bezoekers en bewoners. Een buurt die een gezonde levensstijl stimuleert. Een plek waar de voetganger centraal staat. Gezond bovendien voor mens én dier: de Gasthuisbuurt is een groene buurt waar biodiversiteit en klimaatadaptatie hoog in het vaandel staan. In het concept van de ‘Healthy Valley’ vormen maaiveld en gebouwen samen een groene vallei, met verschillende biotopen die condities scheppen voor allerlei planten, vogels en insecten in de vijver, op de natuurlijke oevers, op de gevels, de balkons en op de daken.

Andere gezondheidspark projecten van SVP zijn Plan Monnikenberg Tergooi MC in Hilversum en Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Zorgcampus projecten die goed passen bij onze visie. Juist in een gecombineerde zorg- en woonomgeving ligt een unieke uitdaging om een gezond en aantrekkelijk gebied te ontwerpen waar mensen graag in verblijven.

Download het bestand
gezondheidspark zorgcampus zorg wonen haarlem spaarne gasthuis gasthuisbuurt biodiversiteit klimaatadaptatie ouderenhuisvesting seniorenwoningen