SVP gaat verder met BuitenStad Hoorn

18
Apr
2024

We gaan verder met BuitenStad Hoorn!

Dit voorjaar is SVP als architect gestart met het architectonisch ontwerp van de woonblokken binnen het project BuitenStad Hoorn. Na het opstellen van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitplan als stedenbouwkundige, werken we nu dus integraal verder aan de volgende fase en het volgende schaalniveau van het plan.

BuitenStad Hoorn is een hoogstedelijk project in de nabijheid van het station van Hoorn, onderdeel van de grotere ontwikkeling Poort van Hoorn. Tegelijkertijd ligt BuitenStad Hoorn vlakbij het open landschap, waardoor het een plek wordt waar stad en landschap letterlijk samenkomen. Er is ruimte in het plan voor zo’n 530 woningen voor grotendeels één- en tweepersoons huishoudens in verschillende woningtypologieën. Daarnaast bevat het plan een supermarkt, overige commerciële functies en een buurtkamer.

Aan de hand van ons zelf opgestelde beeldkwaliteitplan werken we verder aan een samenhangende woonbuurt, maar met een grote diversiteit aan plekken en sferen in en om het plan. Een rustige architectuur in natuurlijke en lichte tinten, met subtiele verschillen in detaillering en kleurstelling, vormt zo het decor voor het royaal aanwezige landschap in BuitenStad Hoorn.

De verdere ontwikkeling vindt plaats in een bouwteam-opzet met onze opdrachtgever Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. en verder HFB Architectuur, Copijn Landschapsarchitecten, LBP|SIGHT, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV en Hiensch Engineering B.V.

Download het bestand
#verdichting #nieuwbouw #svp #architectuur #stedenbouw #hoogstedelijk #woningbouw