Watertorenpark opgeleverd

8
Jun
2023

Een watertoren als kloppend hart voor een nieuwe wijk.

Nu de laatste huizen in Watertorenpark Hengelo zijn opgeleverd door Ter Steege Bouw Vastgoed is er een uniek en bijzonder woongebied toegevoegd op steenworp afstand van de stad. Met onder meer een nieuwe functie in de watertoren, die daarmee zorgt voor een ‘huiskamer’ in de stad.

Het watertorengebied verdient een bijzondere invulling, waarmee de plek letterlijk en figuurlijk weer op de kaart komt te staan. Samen met LRAU Advies + Daadkracht en CROSS Architecture heeft SVP vanaf 2017 de ontwikkelvisie voor dit gebied gemaakt, met als uitgangspunt dat de kwaliteit van de plek centraal staat. Dit vraagt om lucht en ruimte op het perceel, een grote mate van openbaarheid en bijzondere bebouwingstypologieën, uitgevoerd in eigentijdse architectuur met eenduidig kleurgebruik en stoere volumes passend bij de sfeer van de watertoren.

De inrichting van de openbare ruimte zorgt voor de gewenste samenhang tussen de verschillende deelgebieden. Door het creëren van een netwerk van routes en een eenduidige inrichting ontstaat er rust en samenhang in het gebied. Landschapsarchitect Adviesbureau Haver Droeze gebruikt verder in het ontwerp de ronde vormen van de oorspronkelijke ondergrondse waterbekkens en laat deze terugkomen als waterkringen. Een wadi vormt de natuurlijke buffer voor het overtollige hemelwater.

Visual ontwikkelvisie
Bovenaanzicht ontwikkelvisie
Beelden van de oplevering
Beelden van de oplevering

Beelden oplevering: Ter Steege Bouw Vastgoed
Visuals: SVP Architectuur en Stedenbouw

Download het bestand
gebiedsontwikkeling transformatie monument svp stedenbouw architectuur Beltman Architecten Hengelo lrau cross haverdroeze