Webinar legt plan van Crailo uit

16 Feb
2021

Na het ambitiedocument, het stedenbouwkundig- en het landschappelijk plan is nu ook het beeldkwaliteitsplan gepresenteerd voor buurtschap Crailo. Dit plan bevat de basisregels voor hoe het landschap en de bebouwde omgeving straks vorm krijgen.

“Het huidige landschap is leidend in dit plan, daar voegen we nieuwe landschappelijke elementen aan toe zoals de Laan van Crailo en de Ecowal. Zo ontstaan drie plekken met allemaal een eigen identiteit en sfeer.” aldus Esther Vlaswinkel. Zij nam de kijkers mee door het beeldkwaliteitsplan. “De drie deelgebieden zijn het Kazernekwartier, Op de Hei en op Zuid. Het Kazernekwartier heeft een historisch karakter, oud en nieuw vormen een harmonieus ensemble in ingetogen baksteen architectuur. Dit wordt de plek om elkaar te treffen. In Op de Hei zijn landschap en bebouwing samenhangend ontworpen. De woningen hebben geen tuinen en de bebouwing wordt met natuurlijk afbreekbare en hernieuwbare materialen gebouwd. In Op Zuid wordt binnen een groen casco individuele kavels voor bedrijven en woningen uitgegeven.”

Drie wethouders acteren in een filmpje dat als introductie van het webinar wordt gebruikt, bekijk het webinar hieronder terug.

Meer weten over Buurtschap Crailo en het gehele webinar terugkijken? Bekijk hier de projectpagina.

Laatste nieuwsberichten