Een kijkje op de bouw

16
Apr
2024

Neem een kijkje achter de schermen bij de bouw van het Klooster Karmel project in Rosmalen, in opdracht van Zayaz woningcorporatie en uitgevoerd door KlokGroep. Dit project, ook wel bekend als het '3e klooster', is wat ons betreft een voorbeeld van hoe architecten en aannemers met respect voor elkaars expertise tot mooie dingen kunt komen.

Ons ontwerp kenmerkt zich door bijzondere, subtiele ingrepen die de bescheiden architectuur verfijnen. Terwijl je de gebouwen nadert, komen deze ingrepen tot leven in de vorm van sprekende details. Bijvoorbeeld het Braziliaanse metselwerk met zijn opengewerkte karakter, de diverse afwerkingen bij de balkons en de zorgvuldige afwisseling van donker en licht voegwerk. Een ware eyecatcher is de moderne interpretatie van de 'kloosterpoort', die de toekomstige bewoners verwelkomt en een gevoel van thuiskomen geeft. Het resultaat van de bouw wordt in onze ogen passend en met vakmanschap uitgevoerd. Iets waarvan een architect altijd blij wordt!

Hier meer informatie over het project

Download het bestand
woningbouw woningcorporatie corporatie zayaz klokgroep nieuwbouw svp architectuur stedenbouw gemeente 's-Hertogenbosch Den Bosch