Woningbouwimpuls voor Meppel

21
Dec
2022

Woningbouwimpuls (WBI) toegekend aan Gemeente Meppel, 6 miljoen euro van het Rijk voor het transformatiegebied Kop van Noordpoort! Wij zijn blij dat ons plan voor dit voormalige havengebied, met dank aan deze Woningbouwimpuls, nu versneld gerealiseerd gaat worden.

Meppel had ooit de grootste haven van het noorden met een levendige scheepvaartindustrie langs het Meppelerdiep. In de visie van SVP wordt het gebied opnieuw een dynamische plek met het kanaal als centrale recreatieve drager voor een nieuw stuk gemengde stad.

Het huidige Kop van Noordpoort
Kop van Noordpoort gevisualiseerd door SVP

In het plan behouden we de insteekhavens, de scheepsloodsen, de kades met bolders en zelfs een scheepshelling; een geweldige basis voor een stoer en gevarieerd gebied met woningen aan, in en drijvend op het water.

De voor Meppel zo typische mix van écht groot en klein, de combinatie van historisch en modern en in het bijzonder de nieuw ontworpen openbare kades en oevers waar je in de zon kunt liggen, maakt het straks een aantrekkelijke plek om naar toe te gaan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Zie ook het bericht van Gemeente Meppel

Download het bestand
gebiedsvisie transformatie woningbouwimpuls