Award Label
Award Label
overzicht projecten

Krasnojarsk

Masterplan met Nederlands tintje voor Siberische stad Krasnojarsk
 • Programma
  Masterplan uitbreidingswijk Krasnojarsk
 • Ontwerp
  2016-2017
 • Opdrachtgever
 • Oppervlakte
  20,5ha
 • Locatie
  Krasnojarsk, Solnechny - Rusland
 • In samenwerking met
  Tektonika
 • Start bouw
 • Oplevering
 • Gebruiker
 • FSI
KrasnojarskKrasnojarsk

Avontuur in Rusland

In 2016-2017 maakte SVP in samenwerking met het Russische architectenbureau Tektonika een masterplan voor een nieuwe gebiedsontwikkeling van 4530 woningen.
De stad Krasnojarsk ligt 4000 km ten oosten van Moskou en is de meest Oostelijke miljoenen stad van Siberië. De stad groeit snel en overal worden in Aziatische stijl woontorens gebouwd. De investeerder van de betreffende plot wilde een concurrent woon-en leefmilieu aanbieden aan de rand van de stad en vroeg daarom aan SVP om een stedenbouwkundig masterplan op te stellen vanuit de Nederlandse visie op stedenbouw.

Samenwerken als kracht

Een goed plan maak je niet alleen. Zeker niet in het buitenland. Daar heb je lokale kennis voor nodig – zeker ook voor de wet- en regelgeving. Maar wel met een frisse Nederlandse blik, zowel op de inhoud als op de samenwerking. SVP exporteerde de ‘pressure-cooker’ samenwerkingsmethodiek naar Rusland. We organiseerde een drie-daagse workshop in Krasnojarsk waarin de eerste contouren van het plan samen bepaald werden. Aan de hand van verschillende scenario’s zijn kansen en mogelijkheden onderzocht. Maar niet voordat de gezamenlijke ambitie was vastgesteld. Tijdens een tweede workshop, dit keer in Nederland, bezochten we Nederlandse referenties en werkten het concept verder uit tot een stedenbouwkundig plan.

Een integraal ontworpen gezonde stadswijk

Het plangebied is uniek gelegen op een helling met prachtig uitzicht boven de stad Krasnojarsk. Door slim gebruik te maken van het reliëf kunnen gebouwde parkeeroplossingen gemaakt worden waardoor het gebied voor een groot deel autoluw is – voor Russische maatstaven een ongekende nieuwe kwaliteit. In plaats van de traditionele monotone woontorens ontwierp SVP een plan met samengestelde bouwblokken met aantal torens als accenten. De torens in het plan kunnen zo lager worden en worden onderdeel van de compositie van het bouwblok. Een sportief rondje in de nieuwe wijk verbindt de bijzondere openbare ruimte. Een duidelijke visie op de toekomstige beeldkwaliteit laat zien welke bijzondere kwaliteit gerealiseerd kan worden als stedenbouw, architectuur en landschap integraal ontworpen worden.

No items found.
Meer weten over dit project

Voor informatie over de bouw, het kopen of huren van woningen in projecten die door ons zijn ontworpen verwijzen wij u graag door naar de desbetreffende aannemer, ontwikkelaar of woningcorporatie. Wij hebben hier geen informatie over.

stel je vraag
No items found.

Nog meer zien van SVP?

Alle projecten
Gebiedsvisie
Binnenstedelijk
Stedenbouw
Before After

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6
"blockquote"

<quote_01>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_01><quote_author_01> - naam persroon<quote_author_01>

<quote_02>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_02><quote_author_02> - naam persroon<quote_author_02>

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Before After
Ondertitel van een afbeelding
Block Quote
- person