Award Label
Award Label
overzicht projecten

Transitorium

Stedelijk wonen aan de stadsgracht

Eenheid aan de Stadsgracht

Op een prachtige plek aan de Stadsgracht van Zwolle heeft SVP in opdracht van DeltaWonen 41 appartementen en een aantal grondgebonden woningen gerealiseerd. Het plan is onderdeel van de herstructurering van het terrein van de Isala Klinieken Weezenlanden. Het plangebied wordt gekenmerkt door verschillende schaalniveaus en een streven naar architectonische eenheid die in het beeldkwaliteitplan werd omschreven als ‘hedendaags traditioneel’. Het appartementengebouw neemt een sleutelpositie in als bemiddelaar tussen de schaal van het naastgelegen rechtbankgebouw en de stadswoningen verderop aan de gracht.

Schakel in de omgeving

Het appartementengebouw is ontworpen als een stoer gebouw. Wat schaal betreft staat het gebouw zelfbewust naast de rechtbank terwijl het in architectuur en detaillering aansluit bij de sfeer van de wijk. Om die aansluiting te realiseren is het gebouw geleed. Hierdoor leest het gebouw niet als één grote massa maar als een ensemble van verschillende gebouwdelen. De twee hoofdmassa’s reageren beiden op een eigen manier op de oriëntatie. Daarnaast zien wij de toepassing van kappen als een sterk middel om het gebouw een onderdeel te laten zijn van de woonwijk en tevens de bovengenoemde geleding te versterken.

Metselwerkdetails zorgen voor rijkdom in de gevels

Kenmerkend aan de architectuur zijn heldere lijnen en een rijkdom in plastiek en details. De naastgelegen grondgebonden woningen hanteren eenzelfde beeldtaal waardoor het plan een sterke eenheid uitstraalt. Een bijzonder natuurinclusief aspect aan het gebouw is dat er een zeer groot winterverblijf voor vleermuizen door SVP is ontworpen en gerealiseerd in de spouw en de kap van het woongebouw via z.g. rollagen.

No items found.
Meer weten over dit project
stel je vraag
No items found.
natuurinclusief vleermuis vergroening duurzaamheid architectuur biobased nieuwbouw appartementen verdichting stedelijk wonen

Nog meer zien van SVP?

Architectuur
Wonen
Binnenstedelijk
Alle projecten
Before After

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6
"blockquote"

<quote_01>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_01><quote_author_01> - naam persroon<quote_author_01>

<quote_02>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_02><quote_author_02> - naam persroon<quote_author_02>

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Before After
Ondertitel van een afbeelding
Block Quote
- person