Award Label
overzicht projecten

Valleipark Hoge Weide

Terraswoningen ‘De tuinen van Babylon’
  • Programma
    20 twee-onder-een kapwoningen
  • Ontwerp
  • Opdrachtgever
    Van Wanrooij Projectontwikkeling bv.
  • Oppervlakte
    7.000 m2 (bruto)
  • Locatie
    Utrecht, wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn
  • In samenwerking met
  • Start bouw
  • Oplevering
    2016
  • Gebruiker
  • FSI
Valleipark Hoge WeideValleipark Hoge Weide

Stel je eens voor…

Na een dag hard werken rijd je eindelijk naar huis. Je neemt de afslag Leidsche Rijn centrum en binnen twee minuten ben je in de wijk Hoge Weide. Ondanks dat je hier op loopafstand van het centrum zit en op steenworpafstand van de snelweg voelt het alsof je aan de rand van de stad zit. Doordat de wijk is omgeven door groenstroken en parken. Daarom heb je ook bewust gekozen voor deze plek in Leidsche Rijn. Het gemak van de voorzieningen van de stad maar ook het gevoel van ruimte en groen en privacy. En natuurlijk het feit dat op deze plek zulke ruime woningen zijn gebouwd met veel mogelijkheden om de woning helemaal in te richten naar eigen smaak. Zoals bijvoorbeeld de fantastische grote tweede verdieping waar nu de ouderslaapkamer is met een eigen badkamer en een werkkamer die uitkomt op een dakterras.

Leef je eens in…

Je komt thuis in je huis in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn. Een plek die je bewust hebt gekozen. Het gemak van de voorzieningen van de stad op een steenworpafstand, maar ook het gevoel van ruimte, groen en privacy. Je bent hier vooral gaan wonen vanwege de ruime woningen met veel opties en keuzevrijheid. Zo had je de mogelijkheid om de woning helemaal in te delen naar eigen smaak. Zoals bijvoorbeeld de grote tweede verdieping waar nu de ouderslaapkamer is met een eigen badkamer en een werkkamer die uitkomt op een enorm dakterras.


Ruimte voor eigen invulling

Dat is allemaal realiteit geworden. Veel ruimte zonder daar de hoofdprijs voor te betalen én met veel ruimte voor de wensen van bewoners. Het is juist deze vrijheid die tot het gevarieerde beeld heeft geleid op deze bijzondere plek in Hoge Weide. Het gevarieerde woningbeeld met terrassen sluit perfect aan bij het getrapte, oplopende parklandschap, het project heeft niet voor niets de naam ‘Tuinen van Babylon’ gekregen.


No items found.
Meer weten over dit project
stel je vraag
No items found.

Gerelateerde projecten

Before After
Credits: ZURB Studios