Award Label
Award Label
overzicht projecten

VSO Heliomare College

Voortgezet speciaal onderwijs in een passief bouwsysteem

Integratie onderwijs, zorg en therapie

Op deze mooie groene locatie zijn twee gebouwen gerealiseerd die door SVP ontworpen zijn en die samen een ensemble vormen. Eén gebouw betreft een reguliere basisschool. Het andere gebouw, het Heliomare College, biedt onderdak aan een VSO school (een Mytylschool voor kinderen van 12 tot 20 jaar). In dit gebouw wordt onderwijs, zorg en therapie op een geïntegreerde manier aangeboden.

Verscheidenheid in eenheid

De lokalen van het Heliomare College zijn gegroepeerd rondom diverse leerpleinen die een praktisch karakter hebben. Verscheidenheid in eenheid was het uitgangspunt. De school had in het programma van eisen vier zones gedefinieerd toegespitst op de geborgenheid van de leerlingen en gerelateerd aan leervakken. Het gebouw is dan ook opgedeeld in vier clusters die ieder hun eigen hart hebben. Via een rondgang kom je langs de diverse leerpleinen waaromheen de vaklokalen gegroepeerd zijn. De leerpleinen zijn samen met het team ingericht en hebben een sfeer passend bij het leerdoel. In het hart van het gebouw ligt een centrale ontmoetingshal met tribunetrap. Vanuit deze hal zijn kortsluitingsroutes naar de verschillende leerpleinen.

Fris en duurzaam in een passief jasje

Voor het project is de ambitie ‘Frisse School’ (Klasse A/B) geformuleerd en staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het gebouw is uitgewerkt volgens het Passief Bouwen principe, waarbij de wanden zeer goed geïsoleerd zijn. Er hoeft weinig warmte ingebracht te worden vanwege de thermosfleswerking. Het gebouw wordt gekoeld door middel van een vloerverwarmingssysteem. Hoewel dit niet noodzakelijk is, zijn de ramen op verzoek van de gebruikers wel te openen.


Trots en extraverte uitstraling

Het gebouw is vormgegeven als een metselwerksculptuur met hoge en lage delen. De installaties zijn binnen de massa opgenomen en vormen samen met de hogere therapieruimtes een metselwerkaccent in de gevel. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. De school heeft een zachte uitstraling met afgeronde hoeken. De school is trots op wat zij doet en wil dit tonen aan zijn omgeving.

No items found.
Meer weten over dit project
stel je vraag
No items found.

Nog meer zien van SVP?

Architectuur
Scholen
Alle projecten
Before After

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6
"blockquote"

<quote_01>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_01><quote_author_01> - naam persroon<quote_author_01>

<quote_02>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_02><quote_author_02> - naam persroon<quote_author_02>

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Before After
Ondertitel van een afbeelding
Block Quote
- person