Flexwonen in Olst-Wijhe

5
Oct
2022

Overal in Nederland wordt gekeken naar Flexwonen als antwoord op de grote vraag naar woningen. Ondanks het flexibele en soms tijdelijk karakter blijft het belangrijk om óók rondom flexwoningen een aangename omgeving te creëren waarin het prettig wonen is.

Het team van SVP heeft in opdracht van Gemeente Olst-Wijhe een uniek stedenbouwkundig plan gemaakt voor twee compacte buurten. Dit is tot stand gekomen in een hechte samenwerking met de gemeente, SallandWonen, Innovatiehub Salland en Buro Hoogstraat B.V.. Hierbij hebben we o.a. gebruik gemaakt van de 'SVP Pressurecooker' methode.

Het belangrijkste uitgangspunt van het stedenbouwkundige plan is het versterken en herstellen van het landschap van de oeverwallen. Het landschap heeft de afgelopen eeuw veel van haar unieke kenmerken verloren. Verdwenen boomgaarden en inheemse hagen krijgen weer een plek en dragen bij aan een klimaatbestendigheid en natuurinclusief plan. In de compacte woonerven is specifiek aandacht uitgegaan naar ontmoeting om een sterk buurtgevoel te creëren. Hierbij heeft InnovatieHub Salland 76 circulaire, duurzame en energiezuinige woningen ontwikkeld. Door de karakteristieke vorm en uitstraling voegen deze woningen zich prettig in de landelijke omgeving.

Wij zijn trots dat we met ons ontwerp een unieke invulling hebben kunnen geven aan het Flexwonen. Een invulling die goed past in Olst-Wijhe.

Kijk voor alle informatie op de site van de gemeente

We hebben nog meer in Olst-Wijhe gedaan, kijk hier op onze website

Download het bestand
flexwonen flexwoning industrieelbouwen modulair woonwijk natuurinclusief pressurecooker woningcrisis tijdelijk