Natuurinclusieve wijk in Scherpenzeel

1 Jun
2021

Eén van de gouden regels van biodiversiteit is ‘sluit aan bij de eigenheid van het gebied’, vertelt Gert-Jan Koopman in de onderstaande video. Dat is precies wat SVP heeft gedaan in de nieuwe wijk Akkerwindelaan in Scherpenzeel. Het plan maakt dankbaar gebruik van de bestaande landschappelijke structuur van het kampenlandschap met behoud van bestaande houtwallen, sloten en een waterpartij. In het plan is het landschap verder versterkt met nieuwe sloten en groene laantjes. Zo ontstaat een krachtig landschappelijk recreatief raamwerk, waarbinnen kleine buurtjes ontwikkeld kunnen worden. Gert-Jan Koopman legt uit hoe dit concept verder is ontwikkeld in de keuze voor bepaalde flora.

In de beeldkwaliteit is onderscheid gemaakt tussen wonen aan de dorpsstraat en aan het landschap. De woningen die liggen aan het landschap hebben lage goten met veranda’s en woningen aan de dorpstraatjes hebben verschillende kappen en erkers aan de voorzijde.

Download het bestand

Laatste nieuwsberichten