Speciaal onderwijs Driekansen

27
Oct
2022

De Driekansen school, onderdeel van de EduCare onderwijsgroep, staat op het bosrijke terrein van zorginstelling 's Heeren Loo in Ermelo en biedt speciaal onderwijs aan. SVP maakte in nauw overleg met het schoolteam een ontwerp met veel aandacht voor het waarborgen van rust en veiligheid voor de kinderen.

 

Met een bvo van 700 m2 is de Driekansen de kleinste school die SVP ooit bouwde. Maar dat betekent niet dat er minder aandacht was voor het ontwerp. Integendeel! Het was soms puzzelen op de centimeter, een mooie uitdaging voor ons team. In het interieur gaat veel aandacht uit naar de sfeer van de ruimtes die prikkelarm en besloten zijn. Ondanks de beperkte ruimte hebben we voorgesteld om toch een kleine aula te realiseren. En dat bleek een schot in de roos: "We hebben nu een échte school met aula en praktijklokalen!" riep één van de leerlingen.

 

Ons ontwerp is niet alleen een knipoog naar het naastgelegen monumentale pand ‘De Oude School’, het vormt ook een eenheid met het gebouw voor dagopvang dat aan de andere kant van de school ligt. Details en materialen in het nieuwe gebouw verwijzen subtiel terug naar de omliggende gebouwen.

 

Bekijk het project

Download het bestand
speciaalonderwijs school architectuur stedenbouw scholenbouw gezonde scholen frissescholen zorgonderwijs nieuwbouw educare 'sHeerenLoo ermelo driekansen schoolinterieur