Buurtschuur als ruimte voor iedereen

27 Jun
2019

Nobelhorst is een wijk voor initiatieven. Stadsdorp Nobelhorst biedt volop ruimte om iedere woon- of werkdroom waar te maken. Gelijktijdig met de oprichting van de eerste Buurtcoöperatie van Nobelhorst is de Buurtschuur in gebruik genomen. Dit ontwerp van SVP is de centrale plek in de wijk waar buurtgenoten elkaar ontmoeten en met elkaar samenwerken om hun leefomgeving in te richten en te beheren.

In de Buurtschuur komt de Buurtcoöperatie bij elkaar, worden feestjes gegeven, trainingen en cursussen. Sinds de buurtschuur in gebruik is genomen gaat er geen dag voorbij zonder dat de ruimte gebruikt wordt. Nobelhorst ontstaat door de eigen initiatieven van de bewoners en de ondernemers. Het gebouw heeft een uitnodigende veranda en een grote tuin waar de bewoners van de wijk al voordat de eerste woningen in gebruik genomen bezig waren met de aanleg van moestuintjes.

Zo is in Nobelhorst op een bijzondere manier ruimte gegeven aan de bewoners van het stadsdorp om hun eigen gemeenschap vorm te geven.

Download het bestand

Laatste nieuwsberichten