Award Label
Award Label
overzicht projecten

Eemskwartier

Stedelijk wonen aan het Eemskanaal

Verbindingsas tussen binnenstad en buitengebied

De Eemskanaalzone vormt in de gemeentelijke visie de stedelijke as tussen de historische stad en de nieuwbouwontwikkeling Meerstad in het buitengebied. Een zone met compacte bouwblokken, waarin wonen en werken samengaan op een stedelijk ingerichte kade, die de verbinding vormt met de binnenstad.

Compact bouwblok op de kade

Het plan bestaat uit drie bouwblokken met verschillende woningtypen. Gestapelde woningen aan de Sontweg, smalle hoge stadswoningen aan het kanaal en ‘traditionele’ rijwoningen aan de twee interne hofjes. Elk bouwblok heeft een eigen parkeergarage op maaiveld onder een dek. Op het dek zijn de achtertuinen van de woningen gesitueerd. Aan de buitenzijde van het bouwblok worden de woningen iets opgetild en wordt met een paar treden een tussenzone naar het openbare gebied gemaakt. Door in de hofjes het maaiveld op te tillen, grenzen hier juist de woningen direct aan de openbare ruimte. Doordat in een groot aantal woningen op de verdieping wordt gewoond, ontstaat beneden ruimte voor werken aan huis.

Een kade voor iedereen

De openbare ruimte in het plan is onderdeel van de stedelijke routes van en naar de binnenstad, maar vormt tevens het verblijfsgebied voor de bewoners en het speeldomein voor de kinderen. Een heldere inrichting met logische looplijnen en voldoende ‘rest’ruimte voor plekken vormt het uitgangspunt voor de inrichting. Op deze wijze ontstaat een stedelijk, compact en intiem stukje nieuwe stad op loopafstand van de Grote Markt.

No items found.
Meer weten over dit project
stel je vraag
No items found.
kwartier

Nog meer zien van SVP?

Binnenstedelijk
Stedenbouw
Wonen
Alle projecten
Before After

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6
"blockquote"

<quote_01>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_01><quote_author_01> - naam persroon<quote_author_01>

<quote_02>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_02><quote_author_02> - naam persroon<quote_author_02>

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Before After
Ondertitel van een afbeelding
Block Quote
- person