Award Label
Award Label
overzicht projecten

IJssel District

Het visitekaartje van Velp

Meer woningen dan gedacht

SVP heeft voor Gemeente Rheden en drie ontwikkelaars de afgelopen maanden gewerkt aan het concept Masterplan IJsseldistrict, een nieuwe woonwijk rondom het gebied van ziekenhuis Rijnstate in Velp. Er kunnen veel meer woningen gebouwd worden dan eerder was aankondigd. Aanvankelijk werd nog gesproken over 350 woningen, maar nu blijkt dat op deze plek uiteindelijk zo’n 1.100 woningen gebouwd kunnen worden. De eerste 750 woningen staan er binnen 10 jaar.

Het toevoegen van woningen is voor de gemeente Rheden heel belangrijk. Net als overal elders in het land telt de gemeente veel woningzoekenden, maar de bouwmogelijkheden zijn schaars. Het gevolg is dat bewoners vaak naar elders verhuizen. Met dit plan ontstaat de mogelijkheid om binnen Velp mensen een nieuwe woning in een moderne, duurzame wijk aan te kunnen bieden. Een wijk waarin veel verschillende soorten koop- en huurwoningen te vinden zullen zijn en waarbij een deel in de sociale huursector wordt gerealiseerd. Wethouder Haverkamp verwacht met de komst van deze wijk dat winkels, scholen en andere maatschappelijk voorzieningen behouden blijven. Bovendien denkt hij dat dit project een kwaliteitsimpuls is voor Velp-Zuid.

<quote_02>"Een eerste stap in de richting van de bouw van een moderne, gevarieerde en duurzame wijk met veel groen"<quote_02><quote_author_02>- Wethouder Ronald Haverkamp<quote_author_02>

Concept masterplan

In het concept Masterplan is een nieuwe woonwijk uitgewerkt, dat een aantrekkelijke entree voor Velp kan worden en die zich kenmerkt door de grote groene ruimte. Een centraal autovrij gebied vormt het hart van de wijk en daarin bevinden zich aantrekkelijke wandelroutes naar bijvoorbeeld het winkelcentrum. De bomen en waterpartijen geven verkoeling in de warme zomers en de groene ruimte kan bij hevige regen het water goed opvangen.

Wethouder Ronald Haverkamp: “Ik ben enorm blij dat ik dit masterplan kan presenteren, want de woningbehoefte in de gemeente Rheden is groot. Deze eerste 750 woningen dragen hieraan bij. En ik hoop dat we in de toekomst ook die laatste 350 woningen kunnen bouwen op de plek waar nu arbeidsmigranten verblijven. Dit masterplan is een eerste stap in de richting van de bouw van een moderne, gevarieerde en duurzame wijk met veel groen. Een aanwinst in Velp-Zuid voor het dorp!"

Intentieovereenkomst en Woningbouwimpuls

Met drie ontwikkelende partijen heeft de gemeente een intentieovereenkomst getekend en afgesproken dat samen verder onderzocht en uitgewerkt wordt hoe op basis van een 15 algemene ruimtelijke uitgangspunten een haalbaar plan kan worden gemaakt. Het concept Masterplan IJsseldistrict is daarvan het eerste resultaat.

Met dit aantal woningen kan een behoorlijke bijdrage geleverd  worden aan het landelijke doel om jaarlijks 75.000 woningen te bouwen, en daarom heeft gemeente Rheden ook een zogenoemde aanvraag Woningbouwimpuls ingediend bij het Rijk. De Woningbouwimpuls is bedoeld om de bouw van extra woningen te versnellen. De bijdrage is vooral bestemd voor de bouw van betaalbare woningen, zodat het woningaanbod voor starters en mensen met een laag of middeninkomen wordt vergroot. De gemeente Rheden is met inzet van eigen middelen, een bijdrage van de Provincie en de gevraagde bijdrage van het Rijk, in staat om versneld een groot aantal woningen te realiseren, waarbij sprake is van een hoog percentage betaalbare woningen.

No items found.
Meer weten over dit project
stel je vraag
No items found.

Nog meer zien van SVP?

Binnenstedelijk
Stedenbouw
Wonen
Alle projecten
Gebiedsvisie
Before After

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6
"blockquote"

<quote_01>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_01><quote_author_01> - naam persroon<quote_author_01>

<quote_02>Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the<quote_02><quote_author_02> - naam persroon<quote_author_02>

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Before After
Ondertitel van een afbeelding
Block Quote
- person