Award Label
Award Label
overzicht projecten

Karmijn

Modulair gebouw voor jongerenhuisvesting

Met project Karmijn zijn twee nieuwe modulaire woongebouwen toegevoegd aan een locatie waar al op een succesvolle manier jongerenhuisvesting en een creatieve broedplaats was gecreëerd. Dit gebeurde op de voormalige bebouwing van tandheelkundig centrum ACTA. De twee flexwonen gebouwen bieden verschillende zelfstandige woningen variërend van kamers tot mini-appartementen. Ze beschikken op de begane grond over gemeenschappelijke ruimtes waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Uitwerking op het scherpst van de snede

Samen met bouwer NEZZT is het flexwonen concept op het scherpst van de snede uitgewerkt om binnen de zeer strakke budgettaire uitgangspunten een ontwerp te maken. Zodat niet alleen goede kwaliteit geboden is, maar als geheel ook de uitstraling heeft van een waardig woongebouw. Hoge raamopeningen zorgen voor rijkelijk daglicht en de diepe raamkaders geven de industriële gevels een interessant ritme en een dynamische plastiek. Vanuit het interieur bieden de kaders een zekere soliditeit en geborgenheid. Een project waarmee wij als architect onze toegevoegde waarde voor dit soort flexwonen projecten hebben kunnen bewijzen.

Korte bouwtijd door prefabricage

De modulaire gebouwen, opgebouwd uit units van ca. 3 x 6 meter, zijn in zeer korte tijd op de locatie gemonteerd en bijna volledig in de fabriek geprefabriceerd. Alle flexwoningen zijn voorzien van hoogwaardig sanitair, eigen installaties en een eigen keuken. De gebouwen staan voor een periode van 10 a 15 jaar op hun plek en kunnen daarna gedemonteerd worden en op een andere plek weer worden opgebouwd. Units kunnen in principe ook op een andere manier gecombineerd worden om daarmee andere woningconfiguraties mogelijk te maken. Hierdoor ontstaat een circulair bouw- en gebruiksproces waarbij gebouwen aan het eind van een bepaalde gebruiksperiode niet gesloopt hoeven te worden. Ze kunnen simpelweg verplaatst worden naar een nieuwe locatie waar weer behoefte is aan huisvesting. Net als het project SET is daarmee één van de allereerste kwalitatieve flexwonen projecten in Nederland gerealiseerd.

No items found.
Meer weten over dit project
stel je vraag
No items found.
flexwoningen flexwonen modulair circulair karmijn acta jongerenhuisvesting mini-appartementen
Alle projecten
Architectuur
Wonen